promotieambulance

met de ambulance naar het ziekenhuis...

Weet jij eigenlijk wat er in een ambulance aanwezig is om jou te helpen als je ernstig ziek bent of gewond raakt? Ja? Dat is bijzonder, want nog steeds denken veel mensen, dat een ambulance zieken en gewonden naar een ziekenhuis brengt. Natuurlijk gebeurt dat vaak, maar lang niet altijd. Ambulancezorg Groningen wil zo veel mogelijk inwoners van de provincie laten zien welke mogelijkheden een ambulance biedt. Daarom is er sinds het voorjaar van 2013 een promotieambulance.

een klein, mobiel ziekenhuis

Een ambulance is tegenwoordig een klein, mobiel ziekenhuis. Ambulanceverpleegkundigen leveren veel vormen van zorg ter plekke, bij jou thuis of op de plek waar iemand gewond is geraakt. 'Eerste hulp, geen vervoer' noemen we dat. Vervoer naar een ziekenhuis is lang niet altijd nodig. Het is een van de doelen van het promotieteam de inwoners van de provincie Groningen hierover te informeren.

waar komt de promotieambulance?

Sinds de promotieambulance er is, komen er verzoeken van scholen, verenigingen en de meest uiteenlopende organisaties voor een 'optreden' van het promotieteam met de ambulance. Je kunt onze agenda bekijken waar het promotieteam komt. De promotieambulance aanvragen kan via het aanvraagformulier. Helaas is het niet mogelijk aan al die verzoeken te voldoen. Dat vraagt te veel tijd van de ambulancemedewerkers. Zij moeten natuurlijk altijd paraat staan als er écht wat gebeurt.

Het promotieteam stelt bepaalde voorwaarden aan de komst van de promotieambulance. Voor zowel de aanvrager als voor ambulancezorg moet de inzet van de promotieambulance een meerwaarde hebben. Het belangrijkste doel vanuit de organisatie zelf blijft de inwoners en bezoekers van de provincie Groningen meer inzicht te geven in het werk en de mogelijkheden van een ambulanceteam.

het promotieteam

Ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs vormen met elkaar het promotieteam. Zij werken buiten hun normale uren om met plezier mee aan activiteiten met de promotieambulance. "Ik vind het ontzettend leuk om te doen, ik ben trots op mijn werk, maar ik vind het vooral belangrijk, dat kinderen leren welke vragen ze moeten beantwoorden, als ze in geval van nood 112 bellen. Veel kinderen in Nederland hebben daar geen flauw idee van...". zegt een van de leden van het promotieteam.