Vorige

meer geplande ritten

de feiten

1) Meer ritten dan het voorgaande jaar, 2) Meer aandacht voor de binnenkant van de zorgambulance, 3) Meer aandacht voor comfort voor de patient, 4) Project blijkt rendabel, door ontzien van ALS-voertuigen, 5), 6) doktersdienstchauffeurs worden ingezet als zorgambulancechauffeurs, 7) zorgambulance wordt een extra dag in de week ingezet

wat betekent dit?

De zorgambulance is een vast onderdeel van het wagenpark geworden. Extra aandacht is gevestigd aan de binnenkant  van de zorgambulance. Er is een foto van het lokale landschap bevestigd aan de binnenzijde van de ambulance, waardoor de beleving van de patiënt minder klinisch is. Het matras in één

van de zorgambulances is voorzien van traagschuim, wat voor extra comfort zorgt voor de patiënt. Daarnaast worden op basis van goede samenwerking doktersdienstchauffeurs ingezet als chauffeurs op de twee zorgambulances. Een vast team bediend deze ambulances en wordt ook op zaterdag ingezet.

meningen

“”Het werk op de zorgambulances wordt soms onderschat. Het emotionele aspect is aanzienlijk hoger dan bij een ALS-voertuig, omdat men minder klinisch geholpen hoeft te worden onderweg.”

“Het werken in een vast, klein team bevalt erg goed. Het contact wat je hebt met de patiënt tijdens een rit is één van de aspecten die ik leuk blijf vinden van dit vak.”

blik vooruit

De ritten voor de zorgambulances in 2014 blijven maar stijgen. Daarom wordt er kritisch gekeken naar de inrichting van het wagenpark.

Er wordt een onderzoek gestart of er mogelijk meer zorgambulances worden toegevoegd aan het wagenpark van Ambulancezorg Groningen.

gerelateerde webpagina's

Volgende